jannibjork

Foto är det som sker

Combo

Publicerad 2012-06-27 16:34:08 i Skola,

Fått lite nya saker till kameran idag, en putsduk och tre olika skärmar att sätta framför blixten på kameran, får se om de funkar nå bra. Väntar fortfarande på macrotuben! Nice med nya saker :3

Haiku

Publicerad 2012-06-27 02:51:21 i Skola,

En liten haiku till er under natten. Skolarbete där vi skulle ta en bild på naturen och skriva en haiku till den (en sorts dikt). Jag är usel på att skriva dikter och ännu sämre när det finns regler att följa med skrivandet. Hemst, men det blev rätt så bra i slutändan, eller vad tycker ni?

Skuggor

Publicerad 2012-06-26 22:26:41 i Skola,

En utav uppgifterna jag haft i skolan, jobba med skuggor. Detta är ett sidoljus som skapar kontrast och ett med dramatisk intryck. Det är roligt att arbeta med skuggor då det ger så mycket till bilden. Det rekomenderar jag att göra, prova att fota med olika ljus och olika vinklar för att lära sig mer om vad man kan skapa.

Project

Publicerad 2012-06-26 21:13:33 i Allmänt,

Sitter och kollar på Project runway All stars, så nu vet ni.
Maskros på bilden som sprider sina vingar och flyger ivääg! I små delar då...

Regn igen

Publicerad 2012-06-26 13:03:50 i Allmänt,

Jag har inte så mycket att säga, vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Kan säga det att jag kom upp i 278 besökare iförrgår, riktigt roligt med tanke på att min blogg bara funnits i en vecka! Tack så mycket alla som kommer hit :)
Bild från Thailand, var på en båttur där vi åkte förbi vilba apor och gav dem mat. Den här lilla rackaren satte sig på båten bredvid mig.

Min kamera

Publicerad 2012-06-25 17:44:02 i Allmänt,

Tänkte jag skulle berätta vad jag fotar med eftersom det ändå är en fotoblogg.
Min kamera är en Canon eos 1000D men försöker för tillfället spara till en 600D. Objektiven jag har är start objektivet 18-55mm 3,5-5,6 som jag använder till vanliga bilder vilket inte är allt för ofta då jag gillar mitt 50mm bättre, ett Canon EF 50mm 1:1,8 II som är bra till portätt och närbilder då den har ett bra skärpedjup och skapar mer ofokus i bakgrunden och ett Canon EF 75-300m f/4-5,6 som är ett telezoom-objektiv som jag använder till närbilder och landskapsbilder men inte lika ofta nu när jag har min 50mm.

Star Wars

Publicerad 2012-06-25 12:36:19 i Skola,

En bild jag gjorde för ett tag sen i Illustrator, Darth Vader! I do love Star Wars så ja, jag är en nörd.

Lite somriga bilder i regnet

Publicerad 2012-06-25 11:45:29 i Allmänt,

Såklart regnar det igen.. Har lite bilder här dock på vår rosenbuske. Hittade några getingar som sniffade på dem, nice.
Kör på det idag så får vi se sen!

Inspirerad av musik

Publicerad 2012-06-25 01:07:02 i Allmänt,

Lemontree av Fool's garden var en av min favoritlåtar när jag var liten och är det fortfarande.
När jag fotograferar och redigerar bilder så är det musiken som inspirerar mig. Jag ser musiken i bilden vilket får bilden att flyta för mig. Musiken ger mig också framtida idéer på vad jag vill fota när jag har lite mer utrustning tillgängligt. Så det är mitt tips, lyssna på musik och försök att se bilden framför er för att kunna skapa något fint.
Bilden är gjord av mig i Illustrator och målad i Photoshop.

Vinnande bröllopsbild

Publicerad 2012-06-24 18:48:53 i Allmänt,

Tänkte passa på att visa en bild jag vann med i guldfynds tävling på Facebook. Jag vann juryns val och fick då ett presentkort för 10.000 kr på guldfynd. Supperroligt att jag vann för att jag var duktig och inte för att jag har många vänner på Facebook.
Bilden är tagen på min pojkväns brors bröllop och jag tackar dem stort för att de hjälpte mig att vinna ;)

Hej hej Jannica, hej på dej Jannica!

Publicerad 2012-06-24 17:27:39 i Allmänt,

Sitter och löser korsord i solen. Tänkte jag skulle visa en av bilderna jag har på mig. Togs i höstas och med ett stativ. Jag kan ju säga er att det blir kruxigt utan fjärrkontroll så jag fick springa från kameran och ställa mig rätt. Och fokusen, den ska vi inte ens tala om... Blir otroligt svårt att ställa in den utan något att riktigt utgå ifrån så det blir en hel del försök men det är som mina lärare säger, "ta hellre 200 bilder och 1 blir bra än att bara ta en och anta att den är bra". Visa kvinnor det, Cicci och Carro!

Känslor av vinklar

Publicerad 2012-06-24 16:42:43 i Skola,

Jag fotade samma staty från olika vinklar för att få fram olika känslor. Vill man få in mer betydlese i en bild är det vinklar och färger man ska tänka på. Svart-vitt gör oftast att en bild ser ledsnare ut och kontrast ger lite mer effekt till bilden. Vill man göra en gladare bild så ska man inte använda för mycket kontrast eller skuggor då det går lite mer åt det mörkare hållet.

Vindspel

Publicerad 2012-06-23 22:49:44 i Allmänt,

Blivit facinerad under dagen av alla kommentarer och antal besökare jag har fått, skitroligt! Tänkte visa en sista bild för idag som jag tog i valbo. De har tydligen börjat med att ta in konstverk för att piffa till parken lite. Som vanligt var all konst inte vacker men det här vindspelet gillade jag.

Ursäkta, ursäkta

Publicerad 2012-06-23 16:01:19 i Allmänt,

Jag får ursäkta om jag inte går in och kommenterar era bloggar, förstår inte varför man ska svara på det sättet än att få svara direkt på kommentaren (?) Iaf, tack för alla fina kommentarer och fortsätt gärna med det för sånt vill jag ha, vare sig det är för att du faktiskt gillar bilden eller för att få kommentarer för det är ju mitt val om jag kommenterar tillbaka eller inte :)
Ännu en staty bild från valbo. Tog lite olika vinklar för att få fram olika känslor.

Hur gör man?

Publicerad 2012-06-23 12:55:20 i Allmänt,

Ello! Någon som vet om man faktiskt KAN svara på kommentarer här på bloggen? Vill ju kunna svara på alla dessa fantastiska kommentarer jag får av folk :(
Ännu en bild från i förrgår, en parkbänk och jag gillade dess form skarpt.

Hej igen

Publicerad 2012-06-22 14:11:00 i Allmänt,

Min midsommar spenderas hos pojkvännens mormor. Ska snart gå och köpa en baugett också, mmm.
Bilden tog jag igår i valbo, tänkte att jag långsamt ska lägga upp de bilderna kanske. Denna vackra dam har jag fotat tidigare så jag bestämde mig för att göra ett nytt försök med ett nyare objektiv. Riktigt nöjd med resultatet och har fler bilder med henne i olika vinklar och redigering, hihi.

Porträtt på människor, ja de finns här

Publicerad 2012-06-22 14:04:04 i Allmänt,

Jag tänkte visa att jag faktiskt har tagit bilder på människor men inte alls så mycket. De flesta är på mig så de visar jag inte idag. Jag går som sagt it-media och läser då en inriktning av foto. Vi får massor med roliga uppgifter att göra men för lite tid för att fota andra. Sen har jag inte så många runt mig som jag vill fota och som jag känner mig bekväm med för som sagt, katter kan inte säga emot direkt.
Två utav mina syskon när vi var i Finland.En bild för skolreklam, tror dock inte den kom med men jag försökte iaf :)Omslagsfoto till en film vi gjorde under 2.an i skolan. Det här är inte affischen men det är en av bilderna vi tog i studion.En parafrasbild jag har tagit till ett arbete i skolan med frisörerna. Vi skulle fotografera en ikonisk bild för 1930-talet.En triptyk jag gjorde till ännu ett skolarbete. Det är min syster som står modell och den utspelar citatet en tid att sörja, en tid att dansa från bibeln. Jag valde att göra ett ängel tema då hon först faller och ber till hon får sina vingar och sin glädje tillbaka.

Katter är mina modeller

Publicerad 2012-06-22 02:27:04 i Allmänt,

Ja jag är för feg och egen för att fota andra människor, jag vill inte behöva styra dem men det måste man ju... Mina visioner är knas. När jag blir stor ska jag fota damer i couture hattar för det är magiskt.
På bilden är det zingo som hatar oss och spenderar hela dagarna till att smida planer inför den perfekta rymningen. Förstår nu varför han har blivit så kelig och pratig på senaste tiden, det är ju en del av hans plan! Damn kitty.

Foto, foto, foto

Publicerad 2012-06-21 23:22:17 i Skola,

Var ute och fotade igen, kände att jag måste passa på medan det fortfarande är soligt. Vela prova att fota flygfän och detta är resultatet, dock hade jag gärna velat ta det med macro men det får vänta! Får lägga upp fler bilder från dagen imorgon.

Somriga foton levereras

Publicerad 2012-06-20 23:34:40 i Allmänt,

Var ute idag när det väl var soligt så tog med mig kameran och fotade lite. Har lite blommor och träd och våra katter såklart. Jag gillar att använda gula toner i mina bilder men även blåa så det är mest det jag gör. Sitter i evigheter och väljer mellan färgerna men brukar oftast sluta med de färgerna ändå. Jag använder även plug-in programmet Color efex pro 4 till Photoshop cs5. Den har riktigt bra filter och effekter som gör bilderna väldigt snygga väldigt enkelt.
Min katt Sasuke med sina vackra ögon.Tredje katten, Zingo.Andra katten, Gustav.

Sushilagning

Publicerad 2012-06-19 15:30:29 i Allmänt,

Jag håller på och lagar sushi just nu. Hoppas det blir supergott eftersom jag tänkte prova att använda lite nytt recept på riset. Jag har köpt ett vanligt rundkornigt ris och istället för risvinäger blir det äppelcidervinäger. Skulle vara skönt om det funkar då det är ett mycket billigare alternativ jämfört med produkterna från blue dragon.
Bilden nedanför är från i vintras i Valbo.

I rymden finns inga känslor

Publicerad 2012-06-19 02:41:29 i Allmänt,

En väldigt bra film.
Tänkte dela med mig av vad jag gjort nu under natten när jag haft tråkigt. Kanske inte särskit orginellt men kände att jag också ville vara lite mainstream.

Finland funderingar

Publicerad 2012-06-19 00:44:18 i Allmänt,

Sitter och längtar till Finland och de fina landskapen. Skulle gärna vilja ha en ny kamera tills dess men det kan nog bli lite svårt. Förresten är det min farmor och farfar som bor där så det blir till att hälsa på dem snart och hoppas på sol för foton. Kan ju ta regnbilder för första gången också. Skulle vara intressant att prova. Har ju en hel del tid under sommaren!

Lite krångel i början

Publicerad 2012-06-18 17:25:10 i Allmänt,

Publicerar min första bild och hoppas jag kommer kunna hantera den här bloggen. Jag kan inte se bloggen som den ska vara i chrome men i de andra webbläsare funkar det bra men tydligen kan andra iaf se den.
Bilden är tagen i Danmark när jag var där förra sommaren.

Om

Min profilbild

Jannica

Fotointresserad, 19 år och går it-media på John Bauergymnasiet. Fotar mest natur men försöker vidga min vyer och fota annat med. En utmaning är alltid välkommen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela